🇬🇷 Pelerinaj la Sfântul Dumitru
🚌 GRECIA 24.10-27.10.2023/ 3 nopți
📞 Rezervări și informații: 0743 333 555, 0765 318 605
🤩 199 euro / persoană
👍 Inclus în preț:
👍 Transport autocar clasificat internațional 3* (10€/pers. supliment pentru primele 5 rânduri)
👍 Cazare la hotel de 3 stele cu mic dejun inclus
🚌 Punct de plecare: Gara CFR, Constanța, stația „Vaporaș”
📍 Traseu: Vama Veche (frontieră România-Bulgaria) – Varna – Sofia – Salonic – Paralia Katerinis
🗓️ 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟏
Prima zi a acestei excursii începe dis de dimineață, la ora 6:00, unde ne vom întâlni în fața Gării CFR Constanța, în stația „Vaporaș”. De aici, ne vom porni drumul spre Paralia Katerinis, unde ne vom caza și petrece restul zilei. 🚍
𝐏𝐚𝐫𝐚𝐥𝐢𝐚 𝐊𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐢𝐬 este un municipiu în partea de est a prefecturii din Pieria. Paralia este renumită pentru hotelurile sale, taverne, restaurante, baruri și cluburi de noapte. În fiecare vară mii de turiști din toată lumea vin aici in vacanță. Acest loc este cu adevărat unic și fermecător pentru orice turist ce vine aici pentru prima dată și vede frumosul litoral pe de o parte, și munții pe de altă parte. 🗺️
🗓️ 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟐
Urmând micul dejun, aveți ca opțiune o excursie la 𝐌𝐚𝐧𝐚𝐬𝐭𝐢𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐞𝐭𝐞𝐨𝐫𝐚 (30€/pers.) sau, dacă preferați, puteți petrece timp liber în Paralia Katerinis. Mânăstirile din Meteora se află poziționate pe vârfurile unor piloni de gresie formaţi în urmă cu milioane de ani. Majoritatea mânăstirilor au fost construite în perioada Evului Mediu. Cuvântul grecesc “meteora”, care înseamnă “suspendat în aer”, descrie perfect aceste remarcabile construcții ortodoxe grecești. Mânăstirile din Meteora constituie unele dintre cele mai spectaculoase obiective turistice ale Greciei. Și asta nu numai datorită faptului că oferă priveliști incredibile asupra împrejurimilor, ci și pentru că ilustrează printr-o perspectivă unică viața monahală medievală. Veți avea ocazia să vizitați două mănăstiri care uimesc prin grandoare, bogăție și frumusețe. ✨
Prima este Mănăstirea Varlaam, care este a doua cea mai mare mănăstire din Meteora. Aceasta oferă o viziune a dificultății pe care au întâmpinat-o călugării atunci când au construit aceste sanctuare pe stânci. A durat 22 de ani pentru a aduce toate materialele necesare în locul în care avea să înceapă construcția. Turnul care utiliza un coş cu frânghie pentru aprovizionare este prezent azi în muzeu. Până în secolul XX, singura modalitate prin care vizitatorii puteau să ajungă la mânăstire era să fie ridicaţi şi ei prin aceleaşi mijloace. Astăzi, 195 de trepte sculptate în piatră duc către vârf.
Cea de a doua este Mănăstirea Rousanou. Biserica mănăstirii, adică naosul central este dedicat „Schimbării la Față a lui Hristos”. Din punct de vedere arhitectonic, aceasta este o biserica in stil bizantin cu turnuri, cu trei spatii decorate cu picturi murale deosebite care provin din ciclul istoric al bisericii noastre. Aici se afla unul dintre cele mai importante si mai stralucitoare ansambluri picturale ale perioadei postbizantine.
În programul excursiei este inclusă și vizita la un atelier de icoane bizantine, unde vi se va explica și veți putea admira tehnica pictării icoanelor cu foiță de aur.
❗️Nu este inclus biletul de intrare la cele două mănăstiri. Costul intrării este de 3€/persoană la fiecare dintre acestea.
🍽️ Opțional, vom avea ocazia de a lua prânzul la un restaurant local din zona Meteora. (preț aproximativ de 10€/pers. pentru un meniu)
🗓️ 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟑
După micul dejun, vom avea ocazia să participăm la parada cu racla cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Izvorătorul de Mir. Aceasta prezintă în deschidere un cortegiu de înalți ierarhi, preoți, diaconi, soldați din armată și marină, urmați de fanfara militară, Icoana Sfântului și apoi racla frumos împodobită cu ghirlande și flori. La acest eveniment participă mii de credincioși și pelerini veniți din întreaga lume. 💐
În cea de a doua parte a zilei vom vizita „Arcul lui Galerius”, ce este un monument construit între 299-305 d.Hr. în omagiul împăratului Galerius pentru a sărbători campania sa împotriva perșilor și a sasanizilor. De asemenea, vom vizita „Turnul Alb”, un monument cunoscut ca fiind o închisoare vestită și locul a mai multor execuții în masă în perioada otomană, de unde îi reiese și numele alternativ de „Turnul Însângerat”.
Pentru cei ce doresc, vor avea ocazia de a participa la o excursie pe Muntele Olimp (15€/pers.) Muntele Olimp este cel mai înalt munte din Grecia, iar, în mitologia greacă, era considerat lăcașul zeilor panteonului antic grecesc, fiind analog cerului și locuit de zei. Excursia începe cu vizitarea orășelului Lithocoro, numit și „Orașul Zeilor”, aflat chiar la poalele muntelui. De acolo vom pleca într-o plimbare prin canionul Enipeas și vom putea admira cascada Vitos, unde legenda spune că se îmbăia Zeus. Vom mai vizita Mănăstirea Sf. Dionise al Olimpului, o mănăstire de călugări, și Mănăstirea Sf. Efrem Sirul, o mănăstire de măicuțe, fiind un adevărat colț de rai cu grădini splendide unde ne vom încărca cu energie pozitivă. ⛰️☀️
❗️Este obligatorie o ținută decentă pentru vizita la mănăstire
Seara aveți opțiunea de a vă alătura unei petreceri de neuitat, o „𝐒𝐞𝐚𝐫𝐚 𝐆𝐫𝐞𝐜𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚”! 🇬🇷 (25€/pers.) O petrecere la care veți putea învăța dansuri grecești pline de viață. Ansamblul folcloric grecesc va dansa împreună cu dvs. „Zorba”, „Sirtaki” și va crea o atmosferă de neuitat. Tariful include cina tradițională grecească, băuturi (vin, sucuri), spectacol cu muzică (DJ) și ansamblul folcloric.
🗓️ 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟒
Urmând micul dejun, ne împachetăm bagajele și ne pornim spre casă. În drumul spre România, dacă timpul este permisiv, vom putea face o scurtă oprire de o oră în minunatul oraș Veliko Tarnovo.
Rezervări și informații: 0743 333 555, 0765 318 605
Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure. Clasificarea unităților de cazare este cea distribuită de autoritățile din țările vizitate, ca atare, facilitățile camerelor sunt conform cu standardele locale. Distribuția camerelor la hotel se va face de către Recepția acestora, problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la Recepție, asistat de însoțitorul de grup.
Ghidul/Însoțitorul de grup poate modifica orarul și ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.
Rezervări și informații: 0743 333 555, 0765 318 605
SIGURANȚĂ

Cele mai bune autovehicule pentru cel mai bun transport de persoane.

PREȚ CORECT

Cel mai bun preț pentru orice tip de solicitare!

EFICIENȚĂ

Intri în legătură cu noi și îți găsim rapid cea mai bună soluție pentru nevoia ta!