🇹🇷Descoperă alături de Simpa Trans Istanbulul Fabulos!
Poveștile unui oraș extraordinar, pe 2 continente, în 4 zile pline de farmec.
🚌 İSTANBUL 30.08 – 03.09.2023/ 3 nopti
🗓 Rezervări și informații: 0743 333 555, 0765 318 605
🤩 150 euro / persoana
👍 𝐈𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬 în preț:
👍 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐜𝐚𝐫 clasificat internațional 3* (10 euro/pers supliment pentru primele 5 rânduri)
👍 𝟑 𝐧𝐨𝐩𝐭𝐢 𝐜𝐚𝐳𝐚𝐫𝐞 (loc în cameră dublă) hotel central 3*, cu 𝐦𝐢𝐜 𝐝𝐞𝐣𝐮𝐧 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬
👍 însoțitor grup || Ghid local vorbitor de limba română
🚌Punct de plecare: gara CFR Constanța (vaporaș), ora 22.00
Traseu: Vama Veche (frontieră România – Bulgaria) – Varna – Burgas (popas) – Kîrklareli (frontieră Bulgarai – Turcia) – Istanbul
🛑 𝐳𝐢𝐮𝐚 𝟏: Începem vacanța în Istanbul cu un 💯 𝐬𝐡𝐨𝐰 𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫 la una dintre cele mai importante fabrici de piele și blănuri din Istanbul. Aici vom putea admira cele mai noi colecții și vom putea cumpăra la prețuri de fabrică produse din piele sau blană. Ne continuam plimbarea catre🕍 Biserica Maicii Domnului din Vlaherne. Aceasta a fost sanctuarul cel mai sfânt din Constantinopol.[1] Făcea parte din suburbia Blachernae, situată în nordul capitalei Constantinopol între Mănăstirea Chora, poarta Andrinopole și Cornul de Aur. Distrusă de diferite seisme de-a lungul secolelor, biserica a fost restaurată cu nenumărate ocazii, cea mai recentă fiind în 1960. Fântâna sa sacră rămâne un loc de pelerinaj pentru creștinii ortodocși cât și pentru musulmani.
𝐂𝐚𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐚 𝐡𝐨𝐭𝐞𝐥 și timp liber de acomodare.
Ziua continua cu poveștile fabuloase ale 𝐌𝐚𝐫𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐚𝐳𝐚𝐫 din Istanbul, una dintre cele mai mari și mai vechi piețe acoperite din lume, cu 61 de străzi acoperite și peste 4.000 de magazine, ne sunt dezvăluite la pas farmecul și vibrația zonei fiind o experiență. Sutele de magazine de aur, ceramică, îmbrăcăminte, poșete sau dulciuri orientale vă vor conduce printr-o poveste într-unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume.
Lăsând în urmă atmosfera trepidantă în care cu siguranță vă veți întoarce în următoarele zile, ne continuăm traseul către alte două bijuterii arhitectonice: Moscheea 🕌 Albastră și Hagia Sofia.
𝐌𝐨𝐬𝐜𝐡𝐞𝐞𝐚 𝐀𝐥𝐛𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚 poartă acest nume datorită celor peste 20.000 de panouri interioare de faianță în majoritate de culoare albastră, impresionează prin mărime și spațiile ample care pot să adăpostească în interior aproximativ 10.000 de persoane.
La numai câțiva pași, străbătând o frumoasă piață se află următorul obiectiv impresionant, 𝐇𝐚𝐠𝐢𝐚 𝐒𝐨𝐟𝐢𝐚. Cu o istorie extraordinară și elemente de arhitectură impresionante, Hagia Sofia a deținut peste 1000 de ani recordul celei mai mari cupole din lume, fiind depășită de Catedrala Sfântul Petru din Roma.
🛑 𝐳𝐢𝐮𝐚 𝟐: 𝐄𝐱𝐜𝐮𝐫𝐬𝐢𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐬𝐚 (autocar – 35 euro/pers)
Pastram cazarea in İstanbul, dar dupa micul dejun plecam sa savuram cel mai bun Iskender traditional in orasul Bursa, Prima capitala a Imperiului Otoman. Bursa este numita de multe ori „Bursa verde” – Yeşil Bursa, datorita frumoaselor parcuri cu vegetatie aflate pe intinderea orasului, precum si datorita padurilor vaste care se intind in afara orasului Bursa.
Vizita si cumparaturi in Bazarul Central || Bazarul Central este un vast labirint de străzi acoperite de piețe, rulote unde dormeau cândva comercianții și depozite în care erau depozitate mărfurile. Multe dintre clădirile depozit (numite bedestans) și caravanserais (numite hans) găzduiesc acum magazine, iar curțile lor centrale liniștite cu frunze sunt folosite ca cafenele în aer liber.
Cumalıkızık Village este o capsulă a timpului. Când vedem casele din chirpici, lemn și piatră pictate în violet, albastru sau galben de-a lungul străzilor înguste pavate cu piatră, rămâneți uimiți de natura bine conservată a satului.
Ulu Cami (Marea Moschee) din Bursa se află în mijlocul pieței centrale a orașului, așa că o vizită poate fi încorporată cu ușurință în explorarea cartierului.
Moscheea Verde (Yeşil Cami) a fost construită de sultanul Mehmed I, iar Mormântul Verde (Yeşil Türbe) învecinat este sarcofagul sultanului. Moscheea Verde a fost construită în 1422 și este un bun exemplu al stilului arhitectural otoman distinct, care evolua pentru a înlocui designul selgiucizi. Pereții interiori sunt acoperiți cu decorațiuni de lucru cu faianță. Mormântul Verde are, de asemenea, detalii elaborate de plăci, atât la interior, cât și la exterior.
🛑 𝐳𝐢𝐮𝐚 𝟑: 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐟𝐞𝐫𝐢𝐜 𝐏𝐢𝐞𝐫𝐥𝐨𝐭𝐢 – 𝐓𝐮𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐆𝐚𝐥𝐚𝐭𝐚 – 𝐜𝐥𝐚𝐝𝐢𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐨𝐥𝐨𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐁𝐚𝐥𝐚𝐭 – 𝐁𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐁𝐮𝐥𝐠𝐚𝐫𝐚 𝐒𝐟. 𝐒𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 (autocar – 30 euro/pers)
Dealul Pierre Loti este una dintre cele mai bune și mai faimoase platforme de vizionare din Istanbul.
Numele „Pierre Loti” este în onoarea scriitorului francez Pierre Loti, care a locuit la Istanbul, autorul romanului „Asiade” (Aziyade).
Cel mai vizitat loc de pe deal este puntea de observare situată la stația de sus a telecabinei. Puntea de observare oferă unele dintre cele mai bune vederi panoramice ale Cornului de Aur și ale părții europene a orașului Istanbul.
Balat, un cartier plin de viață din Istanbul, este unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale orașului. Acest cartier istoric, cu casele sale din lemn viu colorate și cafenelele, vă va face imediat să vă simțiți fericit. Balat este cel mai bine vizitat dimineața devreme și este relativ necunoscut de majoritatea vizitatorilor, dar vă putem asigura că este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Istanbul, așa că asigurați-vă că îl includeți în itinerarul dvs.!
Turnul Galata este una dintre cele mai magnifice obiective turistice din Istanbul, cu vedere la „Beyoglu” și „Karakoy” din locația sa incredibilă. Luminile sale colorate pot fi văzute noaptea din tot orașul, așa că este una dintre cele mai cunoscute destinații turistice în rândul vizitatorilor orașului. Turnul Galata este vizibil pentru oricine vizitează Istanbul și se plimbă pe unul dintre cele mai populare și mai vechi străzi ale orașului, precum Taksim sau Eminönü. Acest turn este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice ale orașului, fie datorită tradiției, formei geometrice sau locației geografice deosebite. Prin urmare, nu este de mirare că se află pe lista de vizite pentru toți turiștii din Istanbul, iată o privire asupra istoriei Turnului Galata!
🕍 Biserica bulgara Sfantul Stefan, cunoscuta si ca Biserica bulgara de Fier, este un asezamant religios ortodox aflat in Fatih. Constructia este faimoasa datorita faptului ca este construita din fonta. Biserica apartine minoritatii bulgare din oras. Biserica bogat ornamentata este o constructie sub forma de cruce, cu trei domuri. Altarul este indreptat spre Cornul de Aur si are o clopotnita cu o inaltime de 40 de metri, 6 clopote care au fost turnate in Yaroslavl. Acestea se afla deasupra pronaosului.
Ne intoarcem spre hotel, timp liber la dispozitie.
𝐒𝐞𝐚𝐫𝐚 – Am lăsat pentru seară o experiență unică și extraordinară, 💯🚢⚓ 𝐂𝐫𝐨𝐚𝐳𝐢𝐞𝐫𝐚 𝐩𝐞 𝐁𝐨𝐬𝐟𝐨𝐫 ALL INCLUSIVE! Cina, 💃🎸💃🇹🇷dansurile și muzica🎺🎸👭 tradițională turcească, îmbinate cu peisajul de vis de pe Bosfor și Istanbulul luminat feeric vor face această croazieră o seară memorabilă, greu de descris în cuvinte. (50 euro/pers. – transport hotel – navă tur retur, croazieră de seară pe Bosfor, cină, dansuri și muzică tradițională).
🛑 𝐳𝐢𝐮𝐚 𝟒: Servim micul dejun si plecam spre casa.
Documente necesare calatoriei: 𝐩𝐚𝐬𝐚𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐯𝐚𝐥𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐜𝐞𝐥 𝐩𝐮𝐭𝐢𝐧 𝟔 𝐥𝐮𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐫𝐞𝐭𝐮𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢𝐧 𝐭𝐚𝐫𝐚.
Tariful NU include:
• Asigurarea medicala (optional)
• Supliment camera single (70 euro/pers.)
• Intrarea la obiectivele turistice
• Grup minim 40 persoane
Rezervări și informații: 0743 333 555, 0765 318 605
SIGURANȚĂ

Cele mai bune autovehicule pentru cel mai bun transport de persoane.

PREȚ CORECT

Cel mai bun preț pentru orice tip de solicitare!

EFICIENȚĂ

Intri în legătură cu noi și îți găsim rapid cea mai bună soluție pentru nevoia ta!