🇹🇷 DESCOPERĂ POVEȘTILE DIN AYVALIK
🏁 26.09.2023 – 01.10.2023
Pachet: de la 385 Euro / persoană
𝐈𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬 în preț:
👉 5 𝐧𝐨𝐩𝐭𝐢 𝐜𝐚𝐳𝐚𝐫𝐞, hotel central 4⭐ (loc în cameră dublă)
👉 mic dejun si cină incluse
👉 transport autocar clasificat internațional 3*
👉 însoțitor grup || Ghid local vorbitor de limba română
Rezervări și informații: 0743 333 555, 0765 318 605

🔸 ZIUA 1️⃣ PLECARE
Plecare în data de 26.09.2023 din Constanța (stația Vaporaș), la ora 6:00, către Ayvalik, Turcia. Traseu: Constanța, Vama Veche, Varna, Burgas, Kirklareli, Canakkale, Ayvalik.Timp pentru opriri în Turcia.

🔸 ZIUA 2️⃣ AYVALIK – LESVOS (inclusă în preț) 👍
După micul dejun plecăm în croazieră spre Insula Lesvos, Grecia. Odată ajunși în portul Mitilini, capitala insulei, pornim în plimbare spre strada Ermou, într-o zonă comercială în stil grecesc, în care intrăm în atmosfera de vacanță. Vizităm apoi biserica Therapan, Castelul din Mitilini, Muzeul de Arheologie. Spre seară, retur spre același hotel din Ayvalik.

🔸 ZIUA 3️⃣ AYVALIK – EFES (inclusă în preț) 👍

După micul dejun plecăm către localitatea Selcuk, unde vizităm casa Sfintei Fecioare Maria, unde aceasta și-ar fi petrecut ultimii ani din viață, situată la o distanță de doar 10 Km față de Efes. După aceea vizităm orașul antic Efes, unul dintre cele mai importante orașe istorice ale lumii, în care unele dintre vechile edificii s-au conservat foarte bine. Numeroși turiști din întreaga lume vin aici pentru a cunoaște măcar o parte din istoria vremurilor străvechi și pentru a face o călătorie în timp.

🔸 ZIUA 4️⃣ AYVALIK – BERGAMA (inclusă în preț) 👍
După micul dejun vizităm insula CUNDA, vechi oraș grecesc de la Marea Egee, insulă numită în limba Greacă de către localnici și “insula parfumată” – Moshinos, unde puteți încerca bucătăria cretonă, rătăcind pe străzi colorate, în care se amestecă parfumul de mare și de pește prăjit. În zilele noastre insula poartă numele Alibey, în memoria locotenentului colonel Ali Cetinkaya, erou al războiului de Independență. La începutul anilor 1920, populația greacă de pe insulă a fost înlocuită cu o populație de musulmani creștini.
A venit rândul să vizităm orașul care ne-a găzduit ultimele nopți: Ayvalik. Vizităm Moscheea CINARLI (cu dimensiuni impresionante de 2800 mp și 30m înălțime), la origine biserică grecească, AGIOS GEORGIS, transformată în moschee în anul 1923.
Moscheea SAATLI GEAMI, cunoscută drept “Moscheea cu Ceas”, a fost construită de greci în centrul orașului și a fost denumită inițial AGIA IANIS, fiind transformată în moschee în anul 1928.
Considerat capitala uleiului de măsline, orașul AYVALIK este renumit pentru cele peste 20 de fabrici de ulei de măsline, de unde puteți și achiziționa pentru acasă. După Ayvalik, vizităm Bergama, Cetatea Pergam, locul a înflorit una dintre gloriile civilizației antice meditaraneene, cocoțată pe un pisc înalt de aproximativ 335m, de unde domină împrejurimile, ca principală atracție turistică. La Acropolele din Pergamon s-a inventat pergamentul.

Vizităm apoi și RED BAZILICA (KIZIL AVLU), după care mergem la o fabrică de ONIX, unde savurăm un ceai turcesc și putem achiziționa suveniruri. Parcursul nostru mai cuprinde și vizitarea unui magazin al unei fabrici de bumbac.

🔸 ZIUA 5️⃣ RELAXARE (inclusă în preț) 👍

În această zi de relaxare, la ora 10:30 plecăm de la hotel către portul Ayvalik, unde ne îmbarcăm pe un vapor de unde putem vedea aproximativ 22 de insule. La câteva dintre cele mai frumoase dintre acestea staționăm, putând chiar și înota în apa cristalină. Prânzul este servit pe vapor – pește sau pui, la alegere. Facem un popas de o oră pe insula CUNDA, vechi oraș grecesc de la Marea Egee, insulă numită în limba Greacă de către localnici și “insula parfumată”, unde vizităm biserica și moara de vânt. Acostăm în portul Ayvolik, mergem la hotel, unde luăm cina, după care mergem la SAITAN SOFRASI (Talpa Diavolului), situat în cel mai înalt punct din oraș, ce oferă o priveliște totală asupra zonei de coastă și asupra insulelor, unde putem avea parte de un apus de soare de vis.

🔸 ZIUA 6. PLECARE

Plecare către casă după micul dejun cu o mica oprire in Kırklareli pentru cumpărături!

🔶 Tariful include:
– Transport
– Cazare (mic dejun și cină)
– Toate excursiile
🔶 Tariful nu include:
– Asigurarea medicală
– Supliment single 110 Euro
– Intrarea la obiectivele turistice
-10€ persoana pentru primele 5 rânduri
GRUP MINIM de 40 de PERSOANE
Documente necesare: Pașaport valabil minim 6 luni
Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure. Clasificarea unităților de cazare este cea distribuită de autoritățile din țările vizitate, ca atare, facilitățile camerelor sunt conform cu standardele locale. Distribuția camerelor la hotel se va face de către Recepția acestora, problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la Recepție, asistat de însoțitorul de grup.
Ghidul/Însoțitorul de grup poate modifica orarul și ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.
Rezervări și informații: 0743 333 555, 0765 318 605
SIGURANȚĂ

Cele mai bune autovehicule pentru cel mai bun transport de persoane.

PREȚ CORECT

Cel mai bun preț pentru orice tip de solicitare!

EFICIENȚĂ

Intri în legătură cu noi și îți găsim rapid cea mai bună soluție pentru nevoia ta!