🚌 7 nopți la porțile Orientului – o fabuloasă excursie
CAPPADOCIA 17.09-24.09.2023
📞 Rezervări și informații: 0743 333 555, 0765 318 605
🤩 450 euro / persoană
👍 Inclus în preț:
👍 Transport autocar clasificat internațional 3* (10€/pers. supliment pentru primele 5 rânduri)
👍 7 nopți cazare cu mic dejun si cină inclusă
👍 Nu se percep costuri suplimentare pentru deplasările la obiectivele turistice
🚌 Punct de plecare: Gara CFR, Constanța, stația „Vaporaș”
📍 Traseu: Vama Veche (frontieră România-Bulgaria) – Varna – Burgas – Istanbul – Ankara – Cappadocia – Pamukkale – Kusadasi – Çanakkale – Kirklareli
🗓️ 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟏
Prima zi cuprinde o lungă călătorie, dar răsplata bine meritată este o destinație de vis.
🗺️ Plecarea are loc la ora 6:00 din Constanța, de la Gara CFR, stația „Vaporaș”. Drumul nostru ne duce direct către 𝐈𝐬𝐭𝐚𝐧𝐛𝐮𝐥, ce reprezintă una dintre spectaculoasele locații vizitate în această vacanță, iar aici ne vom caza la hotel și ne vom odihni după drumul cel lung.
🗓️ 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟐
În cea de a doua zi de aventură vom vizita spectaculoasele zone ale orașului, cum ar fi Dealul Pierre Loti, care este una dintre cele mai bune și faimoase platforme de vizionare a Istanbului. Numele „Pierre Loti” este în onoarea scriitorului francez Pierre Loti, care a locuit în Istanbul, autorul romanului „Asiade” (Aziyade). Cel mai vizitat loc de pe deal este puntea de observare situată la stația de sus a telecabinei. Puntea de observare oferă unele dintre cele mai bune vederi panoramice ale Cornului de Aur si ale părții europene a orașului Istanbul.
Balat, un cartier plin de viață din Istanbul, este unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale orașului. Acest cartier istoric, cu casele sale din lemn viu colorate și cafenelele, vă va face imediat să vă simțiți fericit. Balat este cel mai bine vizitat dimineața devreme și este relativ necunoscut de majoritatea vizitatorilor, dar vă putem asigura că este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Istanbul, așa că asigurați-vă că îl includeți în itinerarul dvs.!
Turnul Galata este una dintre cele mai magnifice obiective turistice din Istanbul, cu vedere la „Beyoglu” și „Karakoy” din locația sa incredibilă. Luminile sale colorate pot fi văzute noaptea din tot orașul, așa că este una dintre cele mai cunoscute destinații turistice în rândul vizitatorilor orașului. Turnul Galata este vizibil pentru oricine vizitează Istanbul și se plimbă pe unul dintre cele mai populare și mai vechi străzi ale orașului, precum Taksim sau Eminönü. Acest turn este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice ale orașului, fie datorită tradiției, formei geometrice sau locației geografice deosebite. Prin urmare, nu este de mirare că se află pe lista de vizite pentru toți turiștii din Istanbul, iată o privire asupra istoriei Turnului Galata!
🕍 Biserica bulgara Sfantul Stefan, cunoscuta si ca Biserica bulgara de Fier, este un asezamant religios ortodox aflat in Fatih. Constructia este faimoasa datorita faptului ca este construita din fonta. Biserica apartine minoritatii bulgare din oras. Biserica bogat ornamentata este o constructie sub forma de cruce, cu trei domuri. Altarul este indreptat spre Cornul de Aur si are o clopotnita cu o inaltime de 40 de metri, 6 clopote care au fost turnate in Yaroslavl. Acestea se afla deasupra pronaosului.
Cartierul Ortaköy este unul dintre cele mai vechi cartiere din Istanbul și are o structură mixtă de culturi diferite. Aruncă o privire asupra acestui district de coastă în care comunitățile turcești, grecești, armene și evreiești trăiesc împreună și au lăsat urme ale propriei culturi. Astăzi, Ortakoy, cu cafenelele, restaurantele, galeriile de artă, cluburile de noapte și barurile sale de-a lungul coastei și o piață unică, atrage atenția vizitatorilor și turiștilor interni și străini, și mai ales la orele de seară, îi fascinează pe cei care admiră peisajul cu lumini colorate ale Bosforului privesc. Locația perfectă îl face un loc foarte popular și plin de viață, plin de tineri și toți fanii Istanbulului. Tot în această zonă se află stâlpul european al Podului Bosfor, unul dintre podurile care leagă coastele europene și asiatice ale Istanbulului.
Excursia întreagă va costa 25 de euro/per pers.
𝐒𝐞𝐚𝐫𝐚 – Am lăsat pentru seară o experiență unică și extraordinară, 💯🚢⚓ 𝐂𝐫𝐨𝐚𝐳𝐢𝐞𝐫𝐚 𝐩𝐞 𝐁𝐨𝐬𝐟𝐨𝐫 ALL INCLUSIVE! Cina, 💃🎸💃🇹🇷dansurile și muzica🎺🎸👭 tradițională turcească, îmbinate cu peisajul de vis de pe Bosfor și Istanbulul luminat feeric vor face această croazieră o seară memorabilă, greu de descris în cuvinte. (50 euro/pers. – transport hotel – navă tur retur, croazieră de seară pe Bosfor, cină, dansuri și muzică tradițională).
🗓️ 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟑
După luarea micului dejun, ne împachetăm bagajele și ne pregătim de drum. De această dată, destinația noastră este 𝐂𝐚𝐩𝐩𝐚𝐝𝐨𝐜𝐢𝐚!
În drumul nostru ne vom opri în 𝐀𝐧𝐤𝐚𝐫𝐚 pentru a vizita un monument istoric ce trebuie văzut! Mausoleul Ataturk a fost construit în onoarea fondatorului Turciei moderne și a primului președinte al republicii Turciei, Mustafa Kemal Ataturk. Acest monument adăpostește rămășițele președintelui Turciei, împreună cu un muzeu dedicat acestuia și, de asemenea, prezintă o arhitectură remarcabilă.
Următoarea oprire este hotelul de 5 stele, unde vom avea cina, inclusă în prețul excursiei, după care ne vom odihni pentru a avea energie pentru următoarea zi plină de peripeții.
🗓️ 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟒
🌄☀️ Dis de dimineață, chiar și înainte de a răsări soarele, cei ce doresc să participe 𝐳𝐛𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐜𝐮 𝐛𝐚𝐥𝐨𝐧𝐮𝐥 vor porni către destinație. Ajunși acolo, veți putea vedea cum se pregătește balonul, cum funcționează acesta, iar apoi vă veți îmbarca într-un zbor de neuitat. Priveliștea copleșitoare a Cappadociei din cer este una ce trebuia văzută de toată lumea! Pentru cei ce vor să repete experiența zborului cu balonul, puteți să vă mai înscrieți pentru încă o tură! (Prețul variază – 180 de euro/200 de euro/ 220 de euro/ 250 de euro)
Întorși la hotel, vom avea parte de micul dejun, după care vom porni spre panoramă. Üç Güzeller este o așezare de 3 pietre, denumite și cele „Trei Frumuseți”, și reprezintă imaginea unei familii, alcătuite dintr-o mamă, tată și copil. Valea Rozelor este un drum roz scos dintr-un vis, ce oferă o priveliște superbă a așezărilor de stânci. Muzeul Göreme este un muzeu în aer liber ce vă oferă să vedeți modul în care trăiau călugării și călugărițele de peste 1000 de ani. Orașul subteran Kaymakli este încă una dintre destinațiile noastre și este una dintre cele mai unice. Acest oraș a fost construit cu scopuri de supraviețuire și apărare, acest lucru fiind putut observat datorită rețelelor de apărare vaste și ingenioase, pietrele rotunde care puteau bloca oricând ușile și găurile în tavan utilizate pentru aruncarea săgeților către invadatori. Valea Porumbeilor și Valea Îndrăgostiților sunt ultimele două obiective din acest tur și oferă priveliști magnifice, arătând de ce este posibilă să creeze natura! 🪨🌱
După o zi plină de admirare a superbelor obiective, ne întoarcem la hotel pentru servirea cinei, iar pentru cei ce doresc, pot participa la o „Seara Cappadociană”! 🎉🎈 (50€/pers.)
🗓️ 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟓
După micul dejun, ne pregătim să vizităm Biserica Ioan Rusul în Ürgüp și Ieslea, Biserica în care se împărtășea Sfântul Ioan Rusul. Urmând această vizită ne vom îndrepta spre 𝐏𝐚𝐦𝐮𝐤𝐤𝐚𝐥𝐞, unde vom vizita orașul antic Hierapolis, ce este un nume de origine greacă ce definește un „oraș sacru”. Lângă așezarea antică greacă se regăsesc izvoarele termale de calcar din Frigia. Datorită acestor resurse bogate de apă s-a putut forma un oraș atât de spectaculos. În continuare, vom vizita Biserica și mormântul Sfântului Apostol Filip, ce se află pe culmea unui deal din nord-estul orașului Hierapolis, în afara zidului cetății, și, de asemenea, Băile Cleopatrei, ce, din legende, este locul unde Cleopatra se scălda pentru a se menține tânăra! ✨
Urmând această zi plină de vizionat monumente minunate, ne vom caza la hotel în 𝐏𝐚𝐦𝐮𝐤𝐤𝐚𝐥𝐞, unde vom servi cina inclusă în preț.
🗓️ 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟔
După micul dejun ne vom porni spre orașul 𝐊𝐮𝐬𝐚𝐝𝐚𝐬𝐢. În drum spre această destinație vom vizita Casa Maicii Domnului, locul în care Fecioara Maria și-a petrecut ultima perioadă din viață. Urmează Cetatea Antică Efes, un oraș antic întemeiat de coloniști greci ce a devenit în cursul timpului unul dintre cele mai dezvoltate centre religioase și comerciale. Următorul obiectiv este Peștera celor 7 Sfinți Adormiți, unde se zice că 7 frați au fost zidiți de vii într-o peșteră și au fost găsiți dormind acolo trei sute de ani mai târziu. Ultima destinație o reprezintă satul Șirince, descris de multi ca fiind o fuziune perfectă între un sat tradițional turcesc și unul grecesc. 🗺️
La finalul acestei zile ne vom opri la 𝐊𝐮𝐬𝐚𝐝𝐚𝐬𝐢, unde ne vom caza si vom servi cina inclusă în preț.
🗓️ 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟕
După micul dejun, ne îndreptăm spre minunatul oraș 𝐂𝐚𝐧𝐚𝐤𝐤𝐚𝐥𝐞. În drumul nostru vom vizita zona arheologică Bergama, ce prezintă un oraș istoric care relevă etapele evoluției umane. De asemenea, vom vizita Cetatea Pergam, un oraș antic ce a devenit capitala Regatului Pergam în timpul perioadei elenistice. Un alt monument istoric este Red Basilica, un lot istoric în care se spune că grecii antici venerau zeii egipteni. De asemenea, vom ajunge la fabrica de onix, unde vom putea vedea cum se realizează obiecte din aceasta piatră semiprețioasă, servi un ceai turcesc și achiziționa suveniruri. Ultima destinație este Cetatea antică Troia. Troia este unul dintre cele mai renumite orașe antice din lume, caracterizat de-a lungul istoriei ca fiind „un cuib al iubirii, eroismului și civilizației”. 🤩
La sfârșitul acestei zile ne vom caza la hotel în 𝐂𝐚𝐧𝐚𝐤𝐤𝐚𝐥𝐞 și vom servi cina inclusă în preț.
🗓️ 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟖
Dupa multe zile pline de clipe de neuitat, această experiență spectaculoasă ajunge la ultimul capitol. După ultimul mic dejun, ne pregătim să ne întoarcem spre casă. Dar, fără griji, căci o destinație finală ne așteaptă: o scurtă oprire la 𝐊𝐢𝐫𝐤𝐥𝐚𝐫𝐞𝐥𝐢 pentru o ultimă serie de cumpărături!
🛑 Tariful NU include:
* Asigurare medicală
* Intrările la obiectivele turistice
* Cina în cele 2 seri de cazare la Istanbul
* Croaziera pe Bosfor (50 de euro/persoană)
* Tur Istanbul (25 de euro/persoană)
📁 Documente necesare:
* Pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data returului în țară
‼️ Agenția nu se obligă să facă partaj persoanelor care călătoresc singure.
‼️ Clasificarea unităților de cazare este cea atribuită de autoritățile din țările vizitate, ca atare facilitățile camerelor sunt conform cu standardele locale.
‼️ Distribuția camerelor se va face de către recepție.
SIGURANȚĂ

Cele mai bune autovehicule pentru cel mai bun transport de persoane.

PREȚ CORECT

Cel mai bun preț pentru orice tip de solicitare!

EFICIENȚĂ

Intri în legătură cu noi și îți găsim rapid cea mai bună soluție pentru nevoia ta!