💙🇬🇷 Descoperă frumusețile GRECIEI
𝐏𝐚𝐜𝐡𝐞𝐭: de la 195 𝐄𝐮𝐫𝐨/𝐩𝐞𝐫𝐬.
Rezervări și informații: 0743 333 555, 0765 318 605
𝐈𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬 în preț:
4 𝐧𝐨𝐩𝐭𝐢 𝐜𝐚𝐳𝐚𝐫𝐞 (loc în cameră dublă) hotel central 3*, cu 𝐦𝐢𝐜 𝐝𝐞𝐣𝐮𝐧 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬
însoțitor grup || Ghid local vorbitor de limba română
07- 12 August 2023. Punct de plecare 07.08.2023: gara CFR Constanța (vaporaș), ora 20.00 catre Paralia Katerinis pe ruta Constanta – Varna – Burgas – Salonic- Paralia Katerinis. Traversarea Bulgariei pe parcursul noptii.
👉 Marti , 08.08
Sosire in Grecia dimineata . Oprire in 𝐒𝐀𝐋𝐎𝐍𝐈𝐂 pentru tur de oras panoramic si pietonal (aprox 3 ore). Salonicul este al doilea oras ca importanta si marime din Grecia, dupa capitala Atena. In Salonic sunt 15 biserici bizantine listate in Patrimoniul UNESCO, orasul fiind in timpul perioadei bizantine al doilea oras ca importanta din imperiu dupa Constantinopol . Pe parcursul acestei excursii, vom vedea Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb, Piata Aristotel, Biserica Sf. Dumitru ( Moastele Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir), Biserica Sf Sofia. Timp liber pentru plimbare pe faleza romantica a orasului si pentru cumparaturi.Continuarea traseului catre Paralia Katerinis.
Cazare la Hotel 3*/similar in Paralia Katerinis. Timp liber pentru odihna.
👉 Miercuri , 09.08
Mic dejun la hotel. Dupa micul dejun, optional, excursie la 𝐌𝐚𝐧𝐚𝐬𝐭𝐢𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐌𝐞𝐭𝐞𝐨𝐫𝐚 🕍(30 EUR/pers) sau timp liber in Paralia Katerinis.
Manastirile „suspendate” de la Meteora sunt considerate, dupa Sfantul Munte Athos, al doilea important centru monahal crestin-ortodox din Grecia. Manastirile de la Meteora fac parte din patrimoniul UNESCO si sunt unicat atat din punctul de vedere al arhitecturii, dar mai ales ca frumusete a peisajului, fiind construite pe varful unor stanci cu forme spectaculoase, o adevarata „padure de piatra”, formata acum 60 milioane de ani. Din cele 24 de manastiri, construite intre secolele XIV- XVI, mai sunt deschise astazi doar 6 manastiri. Veti avea ocazia sa vizitati doua manastiri, care uimesc prin grandoare, bogatie si frumusete – Manastirea Varlaam (1350) si Manastirea Roussanou (1380). In programul excursiei este inclusa si vizita la un atelier de icoane bizantine, unde vi se va explica si veti putea admira tehnica pictarii icoanelor bizantine cu foita de aur.
Nota : Nu este inclus biletul de intrare la cele 2 manastiri de la Meteora, 3 EUR/pers/ manastire. Optional, aveti posibilitatea de a lua pranzul la un restaurant local in zona Meteora (pret aprox 10 EUR/pers /meniu).
Cazare la Hotel 3*/similar in Paralia Katerinis
👉 Joi , 10.08
Mic dejun la hotel. Timp liber sau, optional, 𝐜𝐫𝐨𝐚𝐳𝐢𝐞𝐫𝐚 𝐥𝐚 𝐈𝐧𝐬𝐮𝐥𝐚 𝐒𝐤𝐢𝐚𝐭𝐡𝐨𝐬 🐬💯💃🎺🎊🚢(45 EUR/pers)
Insula Skiathos este una dintre cele mai cunoscute insule ale Greciei, cu plaje cu nisip fin si apa cristalina, cu peisaje feerice (o combinatie inedita de culori – turquoise-ul Marii Egee, albastrul cerului si verdele vegetatiei abundente al insulei). Se spune ca era insula preferata a Printesei Diana. Dar farmecul excursiei la Skiathos nu il reprezinta numai frumusetea insulei, ci mai ales croaziera cu CAPITANUL KOSTAS si vaporul Elisabeth Cruises. In timpul croazierei catre insula Skiathos, capitanul Kostas si familia lui vor crea o atmosfera de neuitat, cu muzica greceasca, dansuri traditionale (Zorba, Sirtaki) si numeroase alte jocuri.Cei dintre dumneavoastra care vor dansa cel mai bine sirtaki vor fi rasplatiti cu metaxa. Prima oprire a vaporului va fi in orasul Skiathos, capitala insulei. Veti face o plimbare impreuna cu ghidul Dvs pana la Biserica de pe Deal, de unde veti admira splendida panorama a insulei si a oraselului. Veti avea timp liber la dispozitie pentru fotografii, plimbare sau pentru a lua pranzul intr-una din tavernele din port, ce servesc delicioase specialitati grecesti. Veti merge apoi cu vaporul pe langa coasta insulei pana la plaja Koukounaries, una dintre cele mai exotice plaje ale Greciei. Timp liber pentru plaja, dupa care, pe drumul de intoarcere vom continua SUPER-PETRECEREA de pe vapor. O excursie in care va GARANTAM 100% DISTRACTIA🎸🎺🎊💃 !
(Nota : pentru turistii care opteaza pentru croaziera la Insula Skiathos, micul dejun se va servi la pachet, plecarea in excursie va fi la ora 06:00 si returul in jurul orelor 22:00).
Cazare la Hotel 3*/similar in Paralia Katerinis.
👉 Vineri , 11.08
Mic dejun la hotel. Timp liber sau, optional, excursie la Muntele Olimp (15 EUR/pers)
𝐌𝐮𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐎𝐥𝐢𝐦𝐩 este cel mai inalt munte al Greciei (varful Myticas, unde grecii antici credeau ca isi avea tronul legendarul Zeus, are o inaltime de 2,917m) si este cel care da numele regiunii unde ati ales sa va petreceti vacanta – Riviera Olimpica. Excursia la Muntele Olimp incepe cu vizitarea oraselului Litochoro, aflat chiar la poalele masivului Olimp. De acolo veti merge impreuna cu ghidul intr-o plimbare prin canionul Enipeas si veti putea admira cascada Vitos, unde legenda spune ca se imbaia Zeus. In cadrul excursiei vom vizita doua manastiri :🕍 Manastirea Sf Dionisie al Olimpului (manastire de calugari, emblematica pentru localnicii din regiune, cu o istorie foarte bogata si care adaposteste Mostele Sf Dionisie al Olimpului ) si Manastirea Sf Efrem Sirul🕍 (manastire de maicute), un adevarat colt de rai, cu gradini splendide, unde ne vom incarca de energie pozitiva si spiritualitate. Aici ne vom putea ruga la Moastele Sfantului Efrem Sirul (un mare sfant invatat al crestinatatii) si la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului.
NOTA : Este obligatorie tinuta decenta pentru vizita la manastiri (fusta /rochie pentru doamne si pantalon lung pentru domni) si incaltaminte comoda pentru plimbarea in canion (tip adidas)
Seara, optional, petrecere „𝐒𝐞𝐚𝐫𝐚 𝐆𝐫𝐞𝐜𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚” – 25 EUR/pers- o petrecere la care veţi putea învăţa dansuri greceşti pline de viaţă. Ansamblul folcloric grecesc va dansa impreuna cu dvs. “Zorba”, “Sirtaki” si va crea o atmosfera deNeuitat. Tariful include cina traditionala greceasca , bauturi (vin , sucuri) , spectacol cu muzica (DJ) si ansamblu folcloric.
Cazare la Hotel 3*/similar in Paralia Katerinis.
👉 Sâmbătă , 12.08
Mic dejun la hotel. Dupa micul dejun, plecare spre Romania. Sosire in tara in cursul serii, in functie de trafic si de formalitatile vamale.
Documente necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport
Tariful NU include:
• Asigurarea medicala (optional)
• Supliment camera single 70 euro/pers
• Grup minim 40 persoane
Rezervări și informații: 0743 333 555, 0765 318 605
𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐜𝐚𝐫 clasificat internațional 3* (10 euro/pers supliment pentru primele 5 rânduri)
Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure. Clasificarea unităților de cazare este cea distribuită de autoritățile din țările vizitate, ca atare, facilitățile camerelor sunt conform cu standardele locale. Distribuția camerelor la hotel se va face de către Recepția acestora, problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la Recepție, asistat de însoțitorul de grup. Sunt percepute taxe suplimentare pentru folosirea aerului condiționat (7-8€/zi)
Ghidul/Însoțitorul de grup poate modifica orarul și ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.
Rezervări și informații: 0743 333 555, 0765 318 605
SIGURANȚĂ

Cele mai bune autovehicule pentru cel mai bun transport de persoane.

PREȚ CORECT

Cel mai bun preț pentru orice tip de solicitare!

EFICIENȚĂ

Intri în legătură cu noi și îți găsim rapid cea mai bună soluție pentru nevoia ta!