Excursie de Dragobete – 𝐁𝐮𝐫𝐬𝐚, 𝐍𝐢𝐜𝐞𝐞𝐚 (𝐈𝐳𝐧𝐢𝐤), 𝐈𝐬𝐭𝐚𝐧𝐛𝐮𝐥
Descoperă prima filă din istoria Creștinismului! Locul unde episcopii creștini timpurii s-au adunat pentru a pune bazele religiei.
𝐏𝐚𝐜𝐡𝐞𝐭: 𝟏𝟕𝟓 𝐄𝐮𝐫𝐨/𝐩𝐞𝐫𝐬.
Rezervări și informații: 0743 333 555, 0765 318 605
𝐈𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬 în preț:
𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐜𝐚𝐫 clasificat internațional 3* (10 euro/pers supliment pentru primele 5 rânduri)
𝟑 𝐧𝐨𝐩𝐭𝐢 𝐜𝐚𝐳𝐚𝐫𝐞 (loc în cameră dublă) hotel central 3*, cu 𝐦𝐢𝐜 𝐝𝐞𝐣𝐮𝐧 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬
însoțitor grup || Ghid local vorbitor de limba română
Punct de plecare: gara CFR Constanța (vaporaș), ora 19.00
Traseu: Vama Veche (frontieră România – Bulgaria) – Varna – Burgas (popas) – Kîrklareli (frontieră Bulgara – Turcia) – Istanbul – Iznik – Bursa.

Hai în Turcia! În excursia vieții tale!

𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟏: 𝐋𝐚𝐜𝐮𝐥 𝐈𝐳𝐧𝐢𝐜 || 𝐁𝐚𝐳𝐢𝐥𝐢𝐜𝐚 || 𝐁𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐀𝐝𝐨𝐫𝐦𝐢𝐫𝐢𝐢 𝐌𝐚𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 || 𝐁𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐒𝐟𝐚𝐧𝐭𝐚 𝐒𝐨𝐟𝐢𝐚.
Ne cazam la hotel apoi Incepem incursiunea in lumea Ortodoxiei. Oraș al Turciei, din nord-vestul Anatoliei, aflat pe locul orașului antic Niceea. In lumea creștină Niceea a căpătat notorietate prin faptul că a găzduit primul Concilii ecumenic (oecumenic) din istoria timpurie a creștinismului. Plecam sa descoperim misterul Lacului Iznik si al Bazilicii situate la nici 20 metri de acesta. Aici vom putea admira O biserica ridicata cu aproximativ 1600 ani in urma, ce s-a prabusit, cel mai probabil in timpul cutremurului din anul 740, o biserica realizata dupa planul Bisericii Hagia Sofia din Iznik. Povestea spune ca aceasta biserica ar fi fost inchinata Sfantului Petru, dar recent s-a stabilit ca structura fusese construita in cinstea Sfantului Neofit, un adolescent ucis de soldatii romani in anul 304, pe malul lacului Iznik si a devenit un sfant iubit de comunitatea ortodoxa locala, iar in fiecare an, pe 21 Ianuarie este sarbatoarea de pomenire a Sfantului Neofit.
Povestile fabuloase din istorie Crestinismului continua in Biserica Adormirii Maicii Domnului, probabil una dintre cele importante catedrale bizantine din Asia Mica. A fost decorata cu mozaicuri foarte frumoase inca din secolul al IX-lea. Biserica a fost distrusa, din nefericire, in 1922, in timpul razboiului de independenta si incheiem acest tur spiritual cu Biserica Sfanta Sofia – punctul cel mai important pentru pelerini si istorici. Ea reprezinta locul unde s-a tinut cel de-al saptelea Sinod Ecumenic (787) Biserica se afla in centrul orasului. Pe pereti se pastreaza fragmente de fresca iar pe podea, mozaic pavimentar.
Ne deplasam catre centrul orasului pentru a vizita Moscheea Ayasofta, Cuptoarele de tigla, Madrasa, Moscheea Verde, Muzeul Iznik si Tile Bazaar.
𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟐: 𝐄𝐱𝐜𝐮𝐫𝐬𝐢𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐬𝐚 (autocar – 35 euro/pers, pranz inclus- Iskender).
Pastram cazarea in Iznik, dar dupa micul dejun plecam sa sarbatorim Dragobetele savurand cel mai bun Iskender traditional in orasul Bursa, Prima capitala a Imperiului Otoman. Bursa este numita de multe ori „Bursa verde” – Yeşil Bursa, datorita frumoaselor parcuri cu vegetatie aflate pe intinderea orasului, precum si datorita padurilor vaste care se intind in afara orasului Bursa.
Vizita si cumparaturi in Bazarul Central || Bazarul Central este un vast labirint de străzi acoperite de piețe, rulote unde dormeau cândva comercianții și depozite în care erau depozitate mărfurile. Multe dintre clădirile depozit (numite bedestans) și caravanserais (numite hans) găzduiesc acum magazine, iar curțile lor centrale liniștite cu frunze sunt folosite ca cafenele în aer liber.
Mormintele Muradiye || Oricine este interesat de moștenirea artistică a perioadei otomane va aprecia o vizită aici, deoarece mormintele sunt decorate cu exemple excepționale de lucrări de artă din epocă – pline cu lucrări de plăci colorate și caligrafie complicată. Există 12 morminte așezate în sit. Două dintre cele mai importante din punct de vedere istoric includ mormântul sultanului Murat al II-lea (tatăl lui Mehmed Cuceritorul, care a cucerit Constantinopolul) și cel al celebrului Cem Sultan (al treilea fiu al lui Mehmed Cuceritorul), care a murit în exil în Italia, după ce a pierdut bătălia. de succesiune cu fratele său devenit Beyazit II.
Ulu Cami (Marea Moschee) din Bursa se află în mijlocul pieței centrale a orașului, așa că o vizită poate fi încorporată cu ușurință în explorarea cartierului.
Moscheea Verde (Yeşil Cami) a fost construită de sultanul Mehmed I, iar Mormântul Verde (Yeşil Türbe) învecinat este sarcofagul sultanului. Moscheea Verde a fost construită în 1422 și este un bun exemplu al stilului arhitectural otoman distinct, care evolua pentru a înlocui designul selgiucizi. Pereții interiori sunt acoperiți cu decorațiuni de lucru cu faianță. Mormântul Verde are, de asemenea, detalii elaborate de plăci, atât la interior, cât și la exterior.
𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟑: 𝐈𝐬𝐭𝐚𝐧𝐛𝐮𝐥
Dimineata, după micul dejun, pornim la drum catre Istanbul. Vom începe ziua cu o degustare de baclavale, dulciuri și ceaiuri turcești care vă vor încărca de energie. Dupa ce finalizam formalitatile de cazare la hotel, aveti timp liber pentru vizite si cumparaturi. Recomandarile noastre sunt: vizitarea obiectivelor din centrul Istanbulului: Grand Bazar, Moscheea Albastră și Hagia Sofia.
Poveștile fabuloase ale 𝐌𝐚𝐫𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐚𝐳𝐚𝐫 din Istanbul, una dintre cele mai mari și mai vechi piețe acoperite din lume, cu 61 de străzi acoperite și peste 4.000 de magazine, ne sunt dezvăluite la pas farmecul și vibrația zonei fiind o experiență. Sutele de magazine de aur, ceramică, îmbrăcăminte, poșete sau dulciuri orientale vă vor conduce printr-o poveste într-unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume.
𝐌𝐨𝐬𝐜𝐡𝐞𝐞𝐚 𝐀𝐥𝐛𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚 poartă acest nume datorită celor peste 20.000 de panouri interioare de faianță în majoritate de culoare albastră, impresionează prin mărime și spațiile ample care pot să adăpostească în interior aproximativ 10.000 de persoane.
La numai câțiva pași, străbătând o frumoasă piață se află următorul obiectiv impresionant, 𝐇𝐚𝐠𝐢𝐚 𝐒𝐨𝐟𝐢𝐚. Cu o istorie extraordinară și elemente de arhitectură impresionante, Hagia Sofia a deținut peste 1000 de ani recordul celei mai mari cupole din lume, fiind depășită de Catedrala Sfântul Petru din Roma.
𝐙𝐢𝐮𝐚 𝟒
Mic dejun
Plecare cu autocarul spre Constanța
Documente necesare calatoriei: 𝐩𝐚𝐬𝐚𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐯𝐚𝐥𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐜𝐞𝐥 𝐩𝐮𝐭𝐢𝐧 𝟔 𝐥𝐮𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐫𝐞𝐭𝐮𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢𝐧 𝐭𝐚𝐫𝐚.
Tariful NU include:
• Asigurarea medicala (optional)
• Supliment camera single 70 euro/pers
• Grup minim 40 persoane
Rezervări și informații: 0743 333 555, 0765 318 605
Excursie organizată de Agentia de turism Vacanta De Vis, cu licenta de agentie organizatoare nr 1622, polita de asigurare nr i54734
SIGURANȚĂ

Cele mai bune autovehicule pentru cel mai bun transport de persoane.

PREȚ CORECT

Cel mai bun preț pentru orice tip de solicitare!

EFICIENȚĂ

Intri în legătură cu noi și îți găsim rapid cea mai bună soluție pentru nevoia ta!